Blåbärspaj i miniform 

Av dagens skörd så gjorde jag bland annat denna minipaj. Så här gjorde jag den.

Vispa 1 ägg tillsammans med 1.5 msk sötströ. Tillsätt 1 tsk bakpulver, 0,75 dl kokosmjöl och 1/2 tsk vaniljpulver. Smält 50 g smör och tillsätt i smeten.

Tryck ut degen i en liten (ca 14 cm) pajform och ta bort överflödig deg. Lägg i 1.5 dl blåbär.

Blanda sedan 1 ägg,  1 dl creme fraiche, 1/2 tsk vaniljpulver och inte fullt 1/2 dl sötströ. Häll smeten över blåbären så att det precis täcker dem.

Gräddas 30 – 35 minuter i 200 grader.

Serveras gärna med hemmagjord vaniljglass eller en klick grädde.

Ha de! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s