Pepparkakor och saffransmuffins

Pepparkakor
2 ägg
200 g nötter (jag hade hasselnötter och mandel)
50 g smör
1 tsk vaniljpulver eller vaniljarom
1/2 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk kardemumma

Gör så här
Mal nötterna i mixer.
Smält smöret i en liten gryta. Tillsätt vaniljpulver och alla kryddorna i smöret. Låt dra en stund.
Blanda äggen och de malda nötterna i en bunke.
Ha i smörblandningen.
Rör ordentligt, gärna med händerna.

Rulla ihop till köttbullestora bollar och platta till dem försiktigt på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader i ugn i 15 minuter.

Supergoda med smör på! 🙂

image

 

Saffransmuffins

Ingredienser:
4 ägg
3/4 dl sötströ
125 g smör
0,5 g saffran
1 dl kesella
100 g Philadelphiaost
1 krm flytande vanilj
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här
Vispa ägg och sötströ poröst. Ca 3 minuter
Smält smöret och blanda ned saffran.
Vispa ned smör/saffran, kesella, philadelphia och flytande vanilj med äggen.
Blanda de torra (resterande) ingredienserna för sig och rör sedan ned dem med smeten.
Klicka upp smeten i 15 st muffinsformar på en bakplåt.

Grädda i 175 grader i ugn i ca 30 minuter.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s